Divorci a Malta: Referèndum

Aquest dissabte 28 es celebrarà a Malta, un referèndum gairebé inaudit. Malta, l’únic país europeu on el divorci encara no és legal, demanarà als seus ciutadans si estan d’acord en permetre el divorci desprès de 4 anys de separació marital.
Fa unes setmanes, el Parlament Maltès va decidir en una ajustada votació de 36-33, aprovar la celebració d’aquest referèndum que acabarà, si acaba guanyant la opció el ‘Sí’, en una llei inspirada en la llei irlandesa sobre el divorci. A Malta, els referèndums no són vinculants, i malgrat els resultat que s’obtingui, s’haurà d’esperar a que el Parlament legisli sobre aquest important aspecte social.
En general, els membres del partit del govern actual s’oposen a la llei, mentre que els de l’oposició hi són bastant favorables. Tot i això s’aprovà la celebració d’un referèndum per tal que la societat es decidís per majoria. El divorci està introduïnt a Malta una profunda divisió social degut a la gran implantació catòlica que manté el petit país del mediterrani.
Les darreres enquestes pronostiquen una victòria ajustada del ‘Sí’ amb un 58%, però aquests resultats varien setmana rera setmana, arribant fins i tot a haver-hi resultats contraposats segons si els mitjans demanen pel divorci complert o pel divorci desprès de 4 anys.
Malgrat tot, la pregunta en concret que es sotmetrà a votació serà: “Està d’acord amb la introducció de l’opció del divorci en el cas d’una parella casada que ha estat separada o ha estat vivint separada durant almenys 4 anys, i on no hi ha esperança raonable de reconciliació entre els cònjuges, on el manteniment adequat està garantit i els nens estan protegits?”
Malta té actualment una població de 406.000 persones, de les quals 315.000 tenen dret a vot (una mica més que l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramanet junts)
 
Copyright 2009 Animals Polítics. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. Sponsored by: Website Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template